"Šapica nade"

Sapa_nade1

Dobri prijatelji Udruge Spirit - članovi Udruge Meke Šapice iz Čakovca organiziraju humanitarno druženje "Šapica nade" u subotu 19. rujna 2009. s početkom u 10 sati na adresi Rudolfa Steinera 2 u Čakovcu.

Udruga Meke šapice druženje je organizirala u svrhu prikupljanja sredstava za liječenje i smještaj napuštenog labradora. Psa su pronašli izgladnjelog, dehidriranog, iscrpljenog i s nekoliko rana po tijelu. Iako je do sada očito imao težak život, u nadi da će mu novo ime donijeti sreću, volonteri su ga prozvali Srećko/Lucky.

Srećku je pružena prva pomoć, njegovo zdravstveno stanje je stabilizirano i smješten je u hotel za pse, a osim već nastalih troškova, briga za njega i ubuduće će skupo stajati. Naime, trauma je uzrokovala trajno oštećenje živaca u njegovoj nozi, što znači da će Srećko trebati veterinarsku pomoć češće nego zdravi psi, a vjerojatno i fizikalnu terapiju.

Udruga Meke šapice poziva sve ljubitelje životinja da pomognu Srećku, a pritom se i zabave. Na poziv su se već odazvale brojne poznate osobe iz političkog, sportskog i estradnog vrha, a dolaze i stručnjaci s područja veterine i zaštite životinja koji će zaintersiranima odgovarati na pitanja i dijeliti savjete. Program obuhvaća i hranu, piće i glazbu, te zabavni parkić za djecu, a posjetitelji će, zauzvrat za donaciju, moći dobiti originalne kape i majice Udruge Meke šapice.

Ažurirano: 02.10.2009