Udomite

Udruga_spirit_udomite

Želite li udomiti nekoga od naših štićenika, potrebno je proći određeni postupak.

Prije nego nas kontaktirate

Udomljavanje psa ili mačke, ili kakvog drugačijeg ljubimca je bitan događaj u vašem životu, nešto o čemu treba dobro razmisliti. Kako biste bili sigurni da ste sve uzeli u obzir, predlažemo da prvo pročitate naš podsjetnik na ono što možete očekivati: Želite udomiti psa? Razmislite!

Pročitajte i naš Ugovor o udomljavanju koji obavezno potpisujete ako odlučite udomiti našu životinju, nalazi se na dnu stranice.

Kontaktirajte nas

Javiti nam se možete na telefon 095 87 17 053 ili putem e-maila.

Možete očekivati sljedeća pitanja, tj. ako nam se javljate e-mailom, molimo vas da odgovore na ta pitanja odmah uključite u pismo.

Gdje živite? Koliko je članova u vašem kućanstvu, koliko djece, koliko su djeca stara? Slažu li se svi ukućani s dolaskom ljubimca, zašto ne?

Zašto želite ljubimca? Gdje će spavati? Hoće li imati pristup kući? Koliko sati dnevno bi morao biti sam?

Imate li već neke životinje, koje? Jeste li prije imali ljubimca, što se desilo s njim?

Živite li u kući ili stanu, vlastitom ili unajmljenom, dozvoljava li stanodavac psa, što ćete učiniti ako ćete se morati preseliti, imate li dobro ograđeno dvorište?

Možete li ljubimcu priuštiti kvalitetnu hranu, redovito cijepljenje i veterinarsku skrb u slučaju bolesti?

Udruga zadržava pravo da vas odbije kao udomitelja.

Upoznavanje

Prilikom razgovora dogovorit ćemo se da nas posjetite kako bismo vas upoznali i kako biste vi upoznali naše štićenike. Naši volonteri vam mogu pomoći u odabiru psa i odgovoriti na pitanja o njihovom ponašanju. Uvijek tražimo da udomitelji prošeću i poigraju se s psom kojeg žele udomiti, a ponekad ćemo željeti i da nas posjete više puta i da mi posjetimo njih.

Udomljavanje

Ako je sve prošlo dobro prilikom razgovora i upoznavanja, udomljenje se provodi potpisivanjem ugovora, uz predočenje vaše osobne iskaznice.

Trajni kontakt

Nakon što svog novog ljubimca povedete kući, očekujemo da ćete nas ubrzo obavijestiti kako ste se svi zajedno snašli, a i ubuduće se povremeno javiti, a obavezno u slučaju problema s ljubimcem i u slučaju promjene vaših kontakt informacija. Nadamo se da problema neće biti, ali i tada se sjetite da ćete nas uvijek razveseliti novom fotografijom ili pričom iz života vašeg ljubimca.

Ažurirano: 19.09.2010

© 2007-2017 Udruga za zaštitu životinja 'Spirit'. Sva prava pridržana.